På egen risk.

Det är inte en omöjlighet.

Det är på egen risk som vi nu träffas. Din risk. Jag ser hur du vill klä av mig. Hur du vill ta på mig. När vi sitter bredvid varandra känner jag hur vi dras till varandra. Vi vet hur bra det kan vara. Vi båda vet hur bra vi smakar. Du har inte varit i närheten av min nakna hud på väldigt länge. Jag från din. Men vi båda vill. Det är på egen risk vi nu träffas. Min risk. Det är på egen risk vi kanske råkar fatta tycke för varandra igen.
Du vet det. Jag vet det. Alla vet det.


Jag låtsas fortfarande.

Ringarna hade jag köpt själv. Men jag lekte med tanken att det var en spontanpresent från dig.

Låtsas att du gillar mig. Att du är lite mer förtjust i mig än vad du säger. Aldrig när jag är med dig. Då blir det så uppenbart att det inte är så. Men när jag är ensam. Då är du rätt kär i mig. I min fantasi ringer du och berättar roliga saker. Skriver sms som gör mig generad. Sugen. Men allt är bara på låtsas. För på riktigt är du ganska tråkig.

Jag hejar på dig.

Här är några hästar som satte stop för mig i somras när jag hade ytterst bråttom. Du hade gillat dom.
Av flera anledningar.

Lite hästar som jag träffade i England. Du hade gillat dom också.



Det tog slut på ursäkter.

Ett hopplöst försök.

Det var mitt tredje besök hos ögonläkaren. Denna gång tog han sig ton. Han försäkrade mig om att det inte var något fel på mina ögon. Att jag skulle sluta slösa både hans och min tid. Jag visste att han talade sanning. Därför blev jag inte förvånad över hans höjda röst. Men jag reste mig bestämt och sa att jag minsann skulle gå till en annan doktor. Det gjorde jag också.
I början verkade hon nästan köpa min historia.

Men denna gången var det en kvinnlig läkare. Jag började genast berätta om mina tåriga ögon. Hur dom ständigt rann. Att jag dygnet runt ofrivilligt grät. Men hon var för varm. Hon såg rakt igenom mig. Totalt. Helt plötsligt hör jag mig själv berätta för henne hur mycket jag saknar dig. Och att jag bara gråter och gråter. Men att jag gråtit så länge nu att det bara syns på ögonen. Ingen annanstans. Att det gjorde så ont att jag hittade på olika sjukdomar för att slippa tanken på att det faktiskt var du som rev hela mitt inre i bitar. Att tanken på mig med en annan kille kunde gå dig förbi. Det krossade mig. Hon gav mig en salva för mina röda ögon och sa att jag kunde komma tillbaka om jag ville. På låtsasbesök. Och det gjorde jag. I nästan ett halvår.

Boken om dig.

Där är den. Boken om dig.

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Att fylla en bok med min kärlek för dig. Inte nog med att den fanns över hela internet. Jag skulle gräva ner mig ännu mer. Hela nätter satt jag och skrev för hand. Klistrade in små foton och vände blad för blad. Det gjorde så jävla ont ibland att jag nästan gav upp. Precis som vi gjorde. Jag vill att boken alltid ska finnas som en påminnelse om att vi faktiskt var rätt fina ihop ändå.

Idag känner jag såhär i kroppen.


Jag vill ha en kille.

Han ska få mig att skratta så att jag nästan kan drunkna.

Jag vill ha en kille som skrattar högt. Så högt att jag måste påminna honom om att vi inte sitter ensamma på bussen. Jag vill behöva hålla telefonen en bit från örat om han börjar skratta på andra sidan av luren. Jag skulle vilja att han skrattade när vi åt frukost. Att han skrattade högt åt mina skämt. Nästan så högt att jag ångrade skämten. Jag vill ha en kille som skrattar högt. Jättehögt. Så högt att jag nästan vill göra slut.

Fickuppringning.

Jag tänkte länge den dagen på min räddning.
Hur jag räddade dig.

Vi hade inte pratat på bra länge. Det var ingen god stämning sist. Ingen god stämning alls. Vi var båda besvikna på hur vi sumpade "oss". Hur vi bara klantade bort vår relation.

Det är höst nu. Snart vinter. Jag var i dina kvarter. Hade undvikt Vasastan länge nog. Det var där jag råkade ringa upp dig i fickan. Av alla nummer ville min ficka ringa dig. Jag märkte inget. Tills du ringde upp mig.

Du lät glad. Du sa att du hade sett mig bara härom dagen. Att du undrade om jag sett dig med. Om det var därför jag ringde. Du lät så glad. Så jag ljög. Sa att jag hade sett dig, ropat på dig men du hade inte hört mig. Jag hade haft bråttom. Spillt kaffe på mina byxor och tappat mobilen i marken så batteriet åkte ut. Du hade hunnit försvinna när jag kom upp från asfalten med min mobil i tusen bitar i handen. Annars hade vi kunnat fika. Kanske gått hem till dig. Jag ljög så jävla dåligt. Men du är nog okej med det. Du gick nog på det. Mest för att du ville att det skulle vara sant. Du ville inte bara vara en fickuppringning. Inte av mig.



Jag ringde honom nu och sa att...




"mitt hjärta saknar dig så mycket att ingen annan kan bli älskad samtidigt....det var bara det"





Jag brukade gömma mig i dig.

Såhär kunde jag gömma mig.

Du sov oftast när jag gömde mig. I mörkret såg du mig inte tvivla. Du såg inga tårar. Du såg inte heller hur jag log när du sa att du tyckte om mig. Du sa att du kunde ha älskat mig. Men att det var försent. Jag visste att du inte kunde älska mig. Men ändå så sprängdes hela mitt nervsystem och hjärta i tusentals mikroskopiska bitar när orden lämnade din mun. Så kraftigt att jag inte fick ut ett ljud. Eller luft. Jag slutade andas. Men du såg mig inte. För jag gömde mig i mörkret. Där fanns bara vi.

Filmen vi aldrig såg.


Det var så enkelt.

Det smakade lite bättre.

Jag saknade dig i princip hela tiden. Men att jag skrev ditt namn ibland hjälpte. Inte bara på papper. Du prydde min mat. Vi prydde allt. Det var mitt sätt att hantera saknaden av dig. Saknaden av oss. Det var så enkelt.

Tomtebogatan.

Kvarteret jag växte upp i.

Idag flyttade min mamma ifrån den adress jag minns mest av mitt liv. Tomtebogatan. Fem trappor upp. Hissen var knallorange. När jag var liten så tänkte jag att det var som att vara inuti en apelsin. Jag fastnade många gånger i den hissen. Med skosnören, genom att tappa mynt och en gång sög den upp min basketboll. I den trappen har jag suttit utelåst säkert trettio gånger. I den lägenheten fick jag mitt första egna rum. I den trappen har jag hånglat. Gråtit. Surat. I den tvättstugan har jag låst in mig för att få vara ifred. På den gården har jag skrapat knäna och ätit mask. Idag lämnade min mamma allt. Och jag är väldigt stolt över henne.

RSS 2.0