Jag undrar vad jag någonsin gjorde för er.


Ni har pussat mig när jag sagt något korkat.


Ni har velat hålla mig i handen. Värmt mina händer när dom varit kalla. Bjudit mig på middagar. Köpt presenter från Tokyo. Brytt er när jag varit ledsen. Velat presentera mig för era vänner. Ringt när ni sagt att ni ska ringa. Varit snälla mot mig fast jag varit dum. Lyssnat på mig när jag sagt att jag ska ändra mig. Inte blivit arga när jag gjort bort mig. Ni har rest med mig. Ni har sovit med mig. Skickat gulliga sms. Sagt att låtar får er att tänka på mig. Ringt på min dörr mitt i natten. Tyckt att jag är fin. Pussat mig på gator och burit på mig genom kvarter. Legat i sängen och skrattat med mig i timmar.  Suttit på berg i ösregn med mig. Hållt min kaffe när den varit för varm. Gråtit på grund av mig. Lämnat fina lappar på mitt nattduksbord. 




jag glömmer aldrig det.

D.W.J


Min morfar känns såhär.

Han dricker svart kaffe och gillar bröd med russin i. Han klär sig i Pringle tröjor och strumpor. Blandar perfekta Dry Martinis och lärde mig i ung ålder spela kort. Han har alltid fått mig att känna mig trygg. Varje sommarnatt mötte han mig och min syster halvvägs på strandpromenaden oavsett hur sent det än var. Han frågade om vi pussats med pojkar och tyckte att vi skulle göra det oftare. Han kallar mig alltid för senior tart. När han vaknar på morgonen gör han te och läser tidningen i köket i sin morgonrock. Jag älskar den och brukar ta på mig den när jag är där. Han tar väl hand om sin trädgård och tillagar det godaste lammet. Jag älskar honom så det gör ont. Vill pussa på honom på vår balkong i Spanien och hålla honom i handen längs vår gata i St Albans. Jag sitter altid fram med morfar i hans Jaguar och pratar om pojkar och om livet. Han är en riktig man och världens bästa morfar.





Älskar du.


Min stora svarta sten.



Ibland när jag går på kullersten tänker jag på honom.

Idag har jag en stor svart sten i mitt bröst. Han kommer fram ibland och stannar i några dagar, Jag vet att det är en han för det känner jag. Jag tycker om honom för han kommer när han som mest behövs. Alla behöver svarta stenar i bröstet ibland. Fast många törs inte. Jag älskar min svarta sten fast han gör så himlans ont idag. Det känns som jag sörjer och jag vet att jag kommer gråta mig till sömns inatt. Ändå känns han så fin. Han känner att jag tycker om honom massor och försöker ibland äta upp mig inifrån. Men han slutar alltid innan det går för långt för han älskar mig.


Mormor Eva Jenkins.


Kära på min gudfars 40års fest.

Jag har världens bästa mormor. Hon är gift med med en man som jag avgudar. Nämligen min morfar David William Jenkins.Min mormor jobbade på bank som ung flicka. Hon var råsnygg. På riktigt. Hon hade ögon, hår och hy som en dröm.

Hon hade världens bästa föräldrar som jag skrivit om tidigare, Ruth och Calle och sen är hon mamma till min mamma som är min bästa vän i hela livet.

Burt Bacharach var i Köpenhamn en sommar och var pianist åt den stora Marlene Dietrich på Tivoli. Han föll pladask för min mormor. Tog henne dit han skulle spela samma kväll. Vid flygeln satt dom och han började spela på "Raindrops Keep Falling On My Head" och frågade mormor vad hon tyckte. Hennes svar var "sådär". Han blev ännu mer kär. Men mormor föll istället för en Engelsman som var i Sverige på affärer. Morfar hade hår som en hjälm. Tjock brunt och alldeles härligt.  Han kunde ingen svenska och mormor kunde ingen engelska. Vänninan Gun fick agera tolk på deras dejter.

Mormor flyttar med sin kärlek till Storbrittanien. Och där fick jag sen spendera magiska somrar som barn. Mormor var svinsnygg i sina dräkter och åkte in med oss till London. Vi shoppade, lunchade och mormor var den snyggaste jag visste. Vi älskade hennes köttfärssås och hon var alltid så tjusig. På sommarstället i spanien har vi haft fina somrar ihop. Sen att hon fortfarande är upp över öronen förälskad i min morfar gör mig helt varm i kroppen.

Morfar säger alltid "Jag älskar du"  det tycker jag är så himlans fint. Han kallar mormor för elle och det får man tolka som franska för  hon eller l som i love.



Jag älskar du Mormor.


pirato



hej kära läsare av fiffo's blogg.
jag är ny här på bloggen och skriver bara när fiffo glömmer logga ut, man kan säga att jag är som en pirat. en bloggpirat. ibland kommer jag bjuda på något insiktsfullt men för det mesta kommer det vara en jävla massa dravel. kanske inte ens så nyanserat som dravel, bara könsord. så jobbar en bloggpirat.
hopps, fiffo har nog bajsat klart nu. måste sluta.
pirato


Zendium




Jag ska sova snart. Bredvid en pojke som jag glömde min tandborste hos imorse. Det var inte meningen. Men nu är jag glad att jag glömde den. För jag borstade precis tänderna här och det smakade mint, fast gott. Jag som inte ens gillar mint så mycket. Men jag gillar honom och jag gillar att min glömda tröja låg orörd på en kartong sen imorse. Precis som jag lämnade den. Imorgon ska jag ha den på jobbet och då hoppas jag att den luktar som honom.





Han luktar gott.

 

Jag vågade i alla fall ringa.




Jag tog reda på ditt nummer och ringde. Din mamma svarade och jag la på fyra gånger innan jag vågade fråga efter dig. Hade varit kär i dig ett litet tag. Men bara på avstånd. Ibland gick vi till din skolgård och hoppades kanske se dig där. Du gick i en bråkig skola. Min pappa gick där som liten och säger att den varit lika stökig sen han var liten. Du sa att du skulle ringa mig dagen efter. Jag skrev ner mitt nummer med en svart kajalpenna på en bit papper. Jag var fjorton år. Du och dina kompisar var lite äldre än mig. Vi var i ett trapphus i Vasastan med röd matta och marmorväggar när vi sa hej då. Jag kommer inte ens ihåg vilken kompis jag var med. Dagen efter åkte familjen till landet på Waxholm. Jag bara stirrade på min display hela dagen. Jag låg och tänkte på vad  dina kompisar hette.  Jag visste ju att du inte skulle ringa men ändå.  Du fick mig att känna mig dum. Men nästa gång jag såg dig var det du som skämdes.


Jag räknar inte ens det som min oskuld.


Han bodde på Karlbergsvägen.


Jag gick i tvåan på mellanstadiet och var jättekär i min kompis Noras storebror Elias.  
Jag kommer ihåg en dag då vi hade bild och jag hade ritat en teckning som jag var rånöjd över. Elias kom fram till mig och frågade om han fick rita en liten sak på min teckning. Det kan du väl sa jag och gjorde plats åt honom på min stol. Jag brukade låtsas hoppa kråka någonstans i närheten och titta på honom genom stängslet när han spelade fotboll på rasterna. Nu satt han nära och jag blev helt varm. Det kändes som jag skulle spy eller börja gråta. Han var det sötaste jag hade sett. Han ritade så långsamt och noggrant i högra hörnet på min teckning.  En symbol som jag aldrig hade sett förut.  Jag lärde mig den utantill. Jag ritade symbolen på allt efter det. Mina skolböcker, klottrade det på väggar i skolan, skrev det med touch på mina tröjor och gjorde egna bläcktatueringar på armarna. Det var ju nåt fint som Elias ritat på min teckning.


Några dagar senare får mina föräldrar ett samtal hem från skolan. Det är en av mina lärare Maud som ringer.


"Är fiffi arg på någonting? Hon har nämligen ritat Hakkors på alla sina böcker och på flera utav väggarna i skolan"




Snyggt.



Jag skulle äga miljoner om tårar var guld.



En gång när jag var riktigt ledsen så var jag elak mot mig själv. Det regnade säkert hela den månaden varje dag.  Det kändes som det i alla fall. Stora droppar som bildade små sjöar på gatorna. En riktigt regnig sommar. Jag drog inte upp mina persienner och jag åt ingenting. Jag duschade inte heller. Jag bara grät. Ville bara sova för så fort jag var vaken så började jag gråta igen.

Idag förstår jag inte hur jag kunde vara så ledsen över honom. Men då bildade jag egna sjöar på mitt golv.


Riktig kärlek.


Ruth och Calle med min mamma i knät.

Mina gammelmorförläldrar gick bort för 3 år sen. Det var dom första i min familj som dog som jag kände. 96 år gamla. Jag fick veta det en sommardag när jag satt i min fåtölj hemma. Jag kunde inte andas. Ruth var helt magisk. Sen bara några dagar stängde Calle ner. Han hade ingen ork efter att hans kärlek gått bort.


Ruth var frissa och Carl  sålde Persil tvättmedel när dom träffades. Hennes läppar var stora och håret snyggt lagt. Calle var alltid solbränd och lång. Riktigt stilig.  Dom blev råkära.


Sen byggde han upp sin egen firma i Halmstad. Disponent Carl Gustav Rundgren. Han blev lite av en kändis och var ofta med i tidningen. Jag har två tavlor hemma med tidningsutklipp om hans liv.


Jag var i deras lägenhet på Linnégatan i Göteborg ett flertal gånger. Jag tyckte det var så fint hemma hos dom. Vi åt alltid rökt ål och Calle rökte cigarr. Dom hade ett hus i Påarp i Halmstad som var helt sjukt. Det är nog den bästa platsen jag visste om som liten. Alla frukter och alla bär i hela världen fanns där. Ruth gjorde egen flädersaft och Calle tog oss till havet varje dag på hans axlar.


Ålderdomshem blev det på senare år. Bridgekvällar och helger på Rivieran. Calle beskyllde Ruth för att ha haft en affär med en annan man på hemmet. Detta var ju såklart omöjligt då Ruth knappt kunde röra sig. Svartsjuk efter alla dessa år ihop. Till sista dagen somnade dom alltid hållandes händer. Råkära och nästan hundra år gamla.





Saknar er.


 


Norsken i Malaga.



Han låg på stranden och stirrade på mig i flera timmar. Han måste ha bott i närheten för vi låg alltid på samma strand. Jag var 14 år och hade en marinblå bikini med vita ränder. En dag när jag var och simmade i havet kom han gåendes ner mot vattnet. Jag ignorerade honom. Han öppnar munnen och med ett skratt säger han " Är det kallt i vattnet?" Jag svarade att han skulle känna efter själv och simmade iväg.

Nästa dag på Cayetano där vi alltid handlar mat möter jag honom vid frukten. Han står och dansar medans han plockar frukt och ler mot mig. Jag ville spy.  Efter detta pratade han med mig varje dag på stranden och vart jag än vände mig eller gick så var han där. Efter fyra dagars tjat gick jag med på att ta en glass med honom en eftermiddag.

Min lillasyster hade blivit magsjuk men jag tvingade henne att följa med. Hon hukade och var verkligen råsjuk. Det var stekhett och vi sitter på stans bästa glassbar. Han tar citronsmak vi melon. Han sitter och drar Sverigevitsar och blondinskämt.

¨"Hvilket fag må man ha for å bli hjernekirurg i Sverige? Tresløyd" 

Kul.

Min syrra viskar till mig att hans tånaglar är lika gula som citronglassen. Vi måste gå hem för min syster avlider nästan. Väl hemma ringer det på porttelefonen. Vi har en sån där med kamera så vi ser Torgil där nere. Men han står apnära kameran och man ser bara rakt upp i hans näsa. Min morfar säger att jag är sjuk och prasslar med ett papper mot högtalaren och lägger på.

Dagen efter ligger det ett brev i vårt postfack och det står vita rosor nedanför. Det var ett kärleksbrev från stackars Torgil och blommorna med. Han hade åkt hem till Norge men skrev att han var glad att han fått träffa en tjej som mig och att jag var söt som socker.

Ganska gulligt såhär i efterhand. Men jag kan inte handla frukt på Cayetano utan att se honom framför mig kladda på ananaser och dansa.


Alf



En hundalien? Jag var livrädd för Alf när jag var liten. En cp-hund som bodde i köket typ och hade flyfrisyr.  Min syrra vred sig och började böla när programmet började. Han kunde sitta i en grå soffa med persikofärgade kuddar och zappa på tvn. Bara det gav mig kalla kårar. Han som skrev serien heter Paul Fusco och han var handen i dockan när inte dvärgen Michu Meszaros sprang runt i kostymen....


När jag tänker på Alf så tänker jag också på Michael Jackson, jordnötssmör, pepsi och tandkrämen Denevit.


Jag köpte ett gosedjur på en loppis i London en gång. Det var ett gult djur. Man såg att det var en kille och när jag tänker efter var det lite likt Alf. Han fick heta Axel efter Axel Rose i Guns ´n´ Roses. Han hängde med i många år. Hade också en nalle som jag fick av min morfar som det stod Engine driver på hatten och han hade blå hängselbyxor. Han var råcool.


På nätterna hade jag säkert 30 gosedjur i sängen. Jag tittade mycket på skräckfilm som liten och ibland var jag svinrädd när jag skulle sova. Varje natt innan jag somnade så snackade jag med alla djuren och alla hade självklart egna tasks att utföra om någon skulle bryta sig in för att döda mig.


Min Grizzlybjörn Grizzly skulle klösa honom i ansiktet. Axel skulle bita honom i pungen. Bernard var stor en helt enorm nalle som skulle kväva  genom att sätta sig på förödarens ansikte.

Såhär höll det på. Efter jag sagt åt alla vad dom skulle göra kunde jag sova.





Frisk.


Norrbackagatan.

Jag älskar lukten av ett riktigt garage. När min familj och jag bodde på Norrbackagatan bröt jag och mitt häng alltid  in oss i ett stort garage där. Det var helt grym mark att cykla på och sen luktade det så gott. Starka oljor och bensin. Det är bland det bästa jag vet.
Efter kött och killar såklart.

Jag hade alltid en vinröd basker, svart skinjacka, smala jeans och svarta converse.


                                                                         
Jag var jättelik flickan i filmen My Girl.

Vi blev jagade av knuttar som sa att vi skulle få stryk om vi fortsatte bryta oss in. Men vi kunde inte låta bli. På nätterna var det råballt att hänga runt därinne. En gång kom en av bråkstakarna i skolans pappa som var skitläskig fram till oss på sin motorcykel. Han såg löjlig ut med tighta jeans och solbrillor. Sa åt oss att vi skulle sticka. Jag fick fnitternoja och bara rågarvade honom i ansiktet medans Carro min kompis kissade på sig.


Det bodde så mycket konstigt folk där. En kvinna som vi alltid hörde skrika och bråka med sin man blev mördad för bara några år sen. Det var så läskigt att läsa om det när man hört henne skrika under halva sin uppväxt. Vi ringde polisen flera gånger men hon drog alltid tillbaka anmälan.



Jag vill aldrig mer bo på Norrbackagatan.


Mobbing och En Kärlekshistoria.


Jag kom att tänka på mobbing idag. Det är något jag verkligen avskyr, Jag har en lillasyster och vill ofta prata med henne om hur det är i skolan och hur kidsen i skolan är. Om någon är utanför eller om någon är elak. När jag gick i skolan var vi svin. Riktiga svin. Jag var aldrig en mobbare själv och inte direkt utsatt heller men små saker kan lämna stora spår. Oftast fanns det en förklaring till varför just han slogs eller tvingade oss tjejer att klä av oss i skolan. Bråkigt hemma, pappa söp och mamma hade olika män hemma hela tiden.
Hur fan mådde han egentligen? Jag tyckte synd om honom och ibland tyckte jag liksom inte att det gjorde nåt om han slog mig. 

Jag får så himla ont i magen när jag tänker på barn som far illa. Det är verkligen något som får mig att börja gråta på två sekunder. På fredag ska jag gå på bio med min lillasyster. Vi ska fika och göra allt hon vill. Hon är så fin men hon vet inte riktigt om det själv. Jag ska göra allt för att hon ska bli världens tuffaste och gladaste tjej.

Jag växte upp i Birkastan på Rörstrandsgatan, Norrbackagatan och till sist Tomtebogatan. Klättrade på gårdar, snodde saker ur soprum, låtsades hoppa kråka för att sedan paja rutor med tennisbollar, chock var mitt favvo tuggummi, snodde tulpaner ur rabatter och sålde egengjorda buketter på Odenplan.



En av gatorna jag växt upp på. Jag pussade en pojke i det rosa huset en gång.

En film som jag älskar är En Kärlekshistoria av Roy Andersson. Den utspelar sig mycket där jag växte upp dessutom.  Den är himla fint gjord och jag tycker att kärlek av den sorten sällan känns så äkta som det gör mellan Annika och Pär. När man var liten och kär. Jag vet liksom inte vad jag ska skriva mer än att den ger mig gåshud. Sen visar den andra sidor också som till exempel vad alkohol gör med människor och olycka.

Ni måsta ha sett den, annars gör det.








Jag har haft turen att pussa någon som liknar pojken i filmen. Bara en sån sak.





Godnatt.



En annan pojke.


Såhär brukade han göra när vi gick på stan.  Jag gillade det.


En gång minns jag hur jag sprang i ösregn i flera timmar för att komma fram till honom. Jag var helt dyngsur och han öppnade dörren försiktigt. Jag stod i hans hall och bara droppade. Dropparna rann ner från min kind och droppar hängde från mina fingertoppar. Så blöt var jag.

Vi sa ingenting utan bara satte oss i köket och tittade på varandra.

En kärlek.


Riktig bild faktiskt. Vi pussas utanför Riche.

Det fanns en pojke som jag nästan dog för. Han brukade bära på mig i flera kvarter på vägen hem i natten. Han var klumpig och lång hade brunt tjockt hår och blå ögon. Hans läppar var nästan som på låtsas. Jag kunde inte förstå att man kunde ha en sån fin mun. Jag älskade att bara sitta och titta på honom när han inte såg. Det bästa jag visste var att slingra mig runt honom och gömma huvudet under hans arm.

Ibland brukade jag bara ligga och lukta på hans örngott för det luktade så gott. Det luktade precis som honom.

Jag skickade vykort till hans familj på sommaren och sa alltid att han var bäst.

Han var min pojkvän i 2 år.




Idag känner jag honom inte. Men jag glömmer  honom aldrig.

Tysken som fick stå ut.




Jag åkte en gång till staden Hamburg för att träffa en pojke som jag träffade I Stockholm en helg. Han var tysk och på semester med sina polare i Stockholm. Jag vet inte vad det var men jag föll för honom på direkten.

Kanske var det dialekten eller så var jag bara uttråkad.

Hur som helst så reste jag till honom två månader senare. Han mötte mig vid busstationen. Jag stod där, nervös och förväntansfull. När jag såg honom på några meters håll kommandes på en cykel ångrade jag mig.

Jag hade satt mig på en flygbuss som luktade kiss och flygit från Skavsta för att träffa honom. Jag undrade om jag fått en hjärnblödning. Men jag hade fyra dagar att spendera i staden där jag inte känner någon annan så jag gav honom en puss och log. Undvek hans hand och rökte fem paket cigg om dagen för han gillade inte när jag rökte.

Jag fotade en hel del och ville strypa honom för han påpekade att jag fotade så konstiga saker. "Why am I not in any of your pictures?" "You take such stupid pictures" ...ströp honom i tankarna.


Ett av mina "stupid" foton.

Jag fick busskort som han köpt till mig och han hade fixat bord på restauranger varje kväll och lista på klubbar.

Jag visste inte vad jag skulle göra för att få vara ifred ibland när det blev för mycket. Så jag köpte bubbelbad och och låste in mig i badrummet varje dag för att få tjugo minuter ensam. Där inne låg jag och bara njöt av att få vara ifred.

Jag sov till och med borta en natt då jag flydde från ett diskotek med en kille som jag tyckte  bättre om. Jag har aldrig varit så elak i hela mitt liv tror jag. Drog en fet lögn morgonen efter och han fick komma och hämta mig  vid en telefonkiosk där jag hittat adressen jag befann mig på. 


Anar du att nåt är fel?



Han älskade Steve McQueen och vi köpte en bok om hans liv i bilder. Jag hittade snabbt en favorit. Han blev sur och tyckte det var synd att jag gillade just den bilden när det fanns så många andra bra.


Bilden jag fick skit för att tycka var bäst. Kolla noga.


Sista dagen gick vi på Zoo ihop och jag var skittaskig. Usch. Han skojade om pingviner och grisar. Jag åt korv och var tyst. Men sen äntligen hemma och pojken hörde aldrig från mig mer. Hamburg var trots allt en rolig resa. Jag gillar staden, nattlivet och dess korv.



Förlåt Henning,



.


Hångel och gråt.


Det finns ens sak som jag älskar att göra och det är att hångla. Som om det vore första gången fast du kysst personen en massa förut. Det går inte med alla. Men när det väl är så är det  mjukt, tappa andan, gåshud, händer överallt, tunga och nacken känsla. Bara ett fåtal pojkar kan få en att känna så.

Jag tycker om pojkar som vill hålla mig i handen, älskar kött, kysser bra, får mig att skratta.

Jag minns inte första gången jag hånglade. Men jag är övertygad om att det var en tjej på dagis. Inga pojkar ville leka sånt bara tjejerna var nyfikna och vågade göra om kuddrummet till en hångelfest.



Jag hånglar med en kille som jag träffade på ett fik i Paris.


En gammal kärlek. Vi kunde inte slita oss. Våra vänner tyckte vi hånglade jämt.



Gråt.




Jag gråter ofta. Inte för att jag är olycklig nödvändigtvis utan för att jag känner så mycket ibland. Jag vet inte varför just jag skulle bli så blödig. Jag vet att jag är ett ego och kan vara elak som alla andra. Men jag är så skör när det kommer till vissa saker. Jag läste en rad i en gammal dagbok idag. Grät i säkert en timme. Kan gråta på tunnelbanan, i mataffären eller gåendes på gatan. Ofta när jag tänker på min mamma gråter jag. Jag gråter verkligen mycket. I alla fall varje vecka. Det är nog mer än andra tror jag.



Tänk om jag dör av att jag gråter för mycket.




Rupert and the FROG SONG




En film som jag tycker att alla kids borde se. Den gav mig känslor som jag inte riktigt kan beskriva och jag hoppas att mina barn kommer få uppleva. Rårädd men samtidigt ville man se den om och om igen. Min syster och jag satt som klistrade. Det är nåt magiskt med filmen. Och nu snackar jag om just den versionen som vi fick från England på VHS när vi var kids. Filmen var från sjuttiotalet och den är rätt knarkig. Fast på ett bra sätt. Det är det här omslaget ni ska titta efter. Grym film plus att i slutet är det  två tecknade musikvideos med Linda McCartney låtar. Låten och videon till Oriental Nightfish var jag besatt av. 

Se här



Eftersom jag inte får det att funka med att lägga upp film så får jag länka.


Ingen great success jag vet. Ledsen för det.





RSS 2.0