Maria Martini




Ett år firade vi nyår med familjen på Mallorca. Farfar hade en segelbåt som vi alla bodde på. Den hade tre master och var 47 meter lång. Vi låg nere i hamnen i Palma. Vår matros hette Terié och var en galen fransman. Det fanns ett storkök på båten där  vi kokade  hummer och lagade nyårsmiddagen i flera timmar. På kvällen var sällskapet på minst 20 personer ombord.  Maria Martini var helt klart min favorit. Min farfars frus bästa väninna.

75 år gammal, långt rött hår, röda läppar , kort kort och Chanel pumps i guld. Det blev stökigt. Alla "vuxna" lämnade fartyget för att festa vidare på Pacha. Jag och min syster stannade ombord för att ta hand om barnen. Dagen efter var det ingen som ville leva. Det bjuds på lunch och alla ser ut som lik. Maria Martini är dock fint målad och sippar sitt kaffe. "Du förstår, jag klev ur taxin inatt på vägen hem och kissade ner mina Chanel pumps" 


Jag kommer aldrig att glömma denna kvinna. 75 år gammal och helt vild.



Madame Martini du är en succé!



Ellen Bacon








Det känns som om jag skriver ett inlägg om en gammal god vän. Hon heter Bacon och har hängt med så länge jag kan minnas. Jag älskar henne. Jag minns inte mycket från min barndom. Men jag minns att när vi var ute på sjön med farfar satt jag och min syster och åt torkat bacon. Det tyckte vi var great succes.

Jag har en syrra som går i mellanstadiet. En tjej i hennes klass heter Ellen och älskar bacon. Det är det bästa hon vet. Några kids åkte dit för klotter i plugget. Någon hade skrivit "Bacon" på väggen. Ellen försökte neka men alla visste om hennes passion. Det är nog det bästa jag har hört. Hon bär plåster med tryck på.  De andra tjejerna har plåster med hjärtan och pussmunnar. Ellen har olika typer av kött. Baconplåstret är förstås favoriten.


Funderar på att lägga till Bacon som mellan namn. Fiffi Bacon Jenkins.


Ellen 12 år och bacon är GREAT SUCCES!!!


HFC VS SMILEYS


Datorspråk är kul. Jag har en tolvårig lillasyster. Hon är proffs på det. 
När vi chattar blir det mycket ROFLMAO och OMG.

Jag själv tycker sånt är väldigt roligt. Inte att använda men att fundera över.


I våras jobbade jag på Stardoll. Där satt jag bakom en datorvan kille som hette Jens. Vi brukade skoja med varandra en del. Jag upptäckte snabbt att han var lite utav ett proffs inom området. Jag tog tillfället i akt och lärde mig så mycket som jag bara kunde. Min syrra skulle ju tycka jag var råcool.



Jag vet inte varför men jag kom på en egen fras. Den löd HFC = Hiding from cops.       

Jag har ingen förklaring.



Smileys är också väldigt intressant. Vem använder smileys i sms eller mail?
Jag har en rätt bra idé om det. Det har du med. Jag tycker det är lite äckligt. Sen när smileys fick hundra nya ansikten blev det riktigt obehagligt. Man skulle hitta dom i läskkapsyler, knark hade symbolen, kläder och allt hade smileys. Den tiden var skum. Skulle bli besviken om en söt kille skickade ett sms och avslutar med ;-). Det var den relationen.




Epic fail.

Min mamma


Hon är rolig. Min mamma är riktigt rolig. Hon har ett skratt som jag önskar jag hade. Ni vet när någon skrattar och det känns sådär hjärtligt.  Det är på riktigt.


Min mamma fick mig när hon var ganska ung.  Det är jag glad för. För annars hade jag eller mamma inte varit som vi är idag. Hon är min bästa vän.

När jag blir mamma så önskar jag att jag blir precis som henne.  Verkligen precis som henne.


Jag är lik min mamma.  När folk påpekar det känner jag mig bäst i världen.



Om någon frågar mig vad min bästa egenskap är så är svaret  att jag är lik min mamma.


Tack Mamma.


Northern Soul



Det känns lite snuskigt och klyschigt att skriva ett inlägg om musik. Men nu har jag redan börjat. Alla älskar nog i princip musik dock är intresset olika stort hos människor. En del diggar radio, andra samlar på skivor. Jag själv har ett stort intresse för musik. Jag spelar inga instrument på så sätt eller är intresserad av musikhistoria men jag är helt såld på hur musik kan få mig att mig känna.


Att säga vilken typ av musik jag lyssnar på går inte. Jag är för kletig. Min kompis Fredrik säger att jag är pretto när det kommer till musik.  Jag skulle säga att det är precis det jag inte är. 

Kollar man igenom min musik så finns det egentligen ingen röd tråd.  Kanske är just det som är pretto....


Jag vill droppa några rader om Northern Soul för det är så himla härligt. Jag skulle önska att jag kunde stå och dansa på The Twisted Wheel Club i Manchester på 60-talet. Där skulle jag bli snurrad på och lyft av vackra pojkar i ett varmt rum med flickor som vågar dansa.


Så här skulle det se ut.


Här pussas jag med en pojke jag dansat med.


Här snurrar jag precis innan ett lyft.


Här dansar mina polare. Jag tar kortet. En pojke håller min hand samtidigt.



Lyssna på Familiar Feeling med Moloko. Så vet du hur jag känner nu.


Absolut nödvändigt.




Killar.

Ni är fina Jag tycker om er. Jag trivs med er. Ni trivs ofta med mig också. Det är bra. För jag måste ha er runt mig.

Idag åt jag lunch med Robin. Det var nästan lite magiskt.  Fast vi bara åt varsin pasta och hängde runt på Kungsholmen. Klart jag har det så med mina tjejkompisar också men det är ändå inte samma sak.


Ni ger mig en typ av energi som gör det lite lättare att andas.



Rätt väg till ett succéliv.



Jag är helt övertygad om att alla kan leva ett succéliv.  Det handlar bara om rätt tänk och inställning till saker och ting.  Jag har problem som alla andra men ändå så lever jag ett så kallat "succéliv".

Det finns många där ute som verkligen inte hittat rätt väg.  Detta inlägg är till för att hjälpa er en bit på vägen. För att leva i great succes, mina vänner, det måste man haja lite själv. Jag kan enbart erbjuda vägledning det måste ni förstå själva,


Här ger jag och Robin våra top 20 insider tips till ert nya  succéliv.

http://grapoluponape.blogspot.com/

GREAT SUCCES.


Fuck you, you fucking fuck!






Varför är det så skönt att svära?  Det är nåt visst med det. Jag har alltid tyckt om det.
Jag störs inte av att andra svär heller, tvärtom. Det känns skönt att svära. Inte bara när man är förbannad eller glad. Det är skönt jämt.

Det är roligt med svordomar. Jag får en känsla utav  välbehag när jag hör svärord. Ingen av mina föräldrar svär speciellt mycket. Faktiskt väldigt lite. Och enligt farmor är till och med ordet "Taskig"  en svordom. Är det fult när tjejer svär? Nej inte fulare än när en kille gör det. I min mening anses det ju endast härligt.

När jag var i New York fanns det tröjor med trycket "Fuck you you fucking fuck" den kan ju bara ha spridit glädje på gatorna.

"Fan , helvete, jävlar" är skönt att säga. Jag slänger mig med en del grövre ord i mitt vardagsspråk. På gott och ont. En stor del tycker ju att det tyder på dåligt ordförråd och anser det fult.


Om jag ska vara helt ärlig så litar jag inte på folk som aldrig svär. Så alltså, att svära är en GREAT SUCCESS!



"Kuk som en lysmask"





Det finns en blogg som heter Ormen i paradiset.  Eva & Adam gillar att visa sina kroppar och "lekar" dom gör. Sjukare än så här kan det ju alltid bli men det är ändå rätt jävla sjukt.

Adam la upp en bild på sin kuk. En av kommentarerna löd:


"Sorry Adam, men din penis är verkligen av värsta sorten..en sk "lysmaskpenis" sk ollonet är mindre än skaftet!!"


Känns inte så fräsht.



Succéliv....


Bullfitta




Wow!

Min kollega kollade underkläder på nätet imorse. Vi kanske är sjuka som ens reagerar över bilden. Skönt att se att det inte finns någon diskriminering när det kommer till bullfitta i all fall.


Great succes!


Patrik Ekwall fick räkning på 58 000 kr.




Gammal nyhet men jag skrattar lika mycket varje gång jag kommer över denna nyhet. Vilket jag endast gör i mitt retarderade lilla huvud men ändå. Patrik Ekwall är en person som jag verkligen inte tycker verkar skön. Ingen great success alls.


Men han är rolig Patrik. Bjuder på sig själv och roliga kläder har han också.

"TV 4-profilen Patrick Ekwall trodde att han skulle få surfa gratis även utomlands med sitt nya abonnemang. Men räkningen från Telia var en chock - nära 58 000 kronor skulle han betala. "Jag tänker inte betala 60 000 kronor för luft", säger han"

Haha vilken liten jävla idiot. Patrik dont give up your day job....

Fiffi





Namnet har hängt med sen jag föddes. I många år har jag vetat att Fiffi kopplas lätt ihop med pudlar eller andra små hundar. Men för första gången i mitt liv fick jag i våras veta att Fiffi även är ett namn på tjejers kön.

Det var min kompis Anders som kläckte denna nyhet för mig.  Visserligen är han från Göteborg och där säger dom ju mycket konstigt tänkte jag. Men detta blev nåt jag efter den dagen hörde nästan varje dag. "Fiffi betyder fitta" Ja ingen är ju gladare än jag!  Det är ju en riktigt trevlig sak tycker jag.


En kille på dagis kallade mig för "Fitti" det störde mig inte. Han hade det ändå så jobbigt hemma. 

Ingen nyhet men här kan man i alla fall designa sin egen fiffi.


http://fiffi.rfsu.com/


Go bananas.

Jan Banan.



            


En lagom person. Det är tråkigt, enkelt, bekvämt och ostbågar. Doppar gärna alltid ostsmörgåsen i te, kaffe, eller varm Oboy till frukost. På semestern utomlands blir det bara häng på svenskägda krogar och sups på klubbar som VIKING.  Finlandskryssningar flera gånger om året. I Stockholm blir det mycket karaoke och Gröne Jägaren på helgerna.
"Svenne Banan" klagar rätt mycket och refererar till sin partner som "gubben" respektive "kärringen".  Günther, Dressman, Flash, Axelssons och Jack and Jones har "jäääälit schyssta grejer" . Melodifestivalen är skitbra.



Skjut mig om jag blir sån.


Ibland vill man bara dra fram en ak:4 och rensa lite.




Jag blir ASFÖRBANNAD på väg till jobbet när folk blockerar rulltrappan eller går långsamt. Ryggsäckar i lokaltrafiken. När folk på stan går fem personer i rad. Folk som inte vet vart dom ska gå och står i vägen för mig medans dom funderar. Trångt i tunnelbanan och personen som stinker svett och inte har duschat på 5 dygn ska ha armhålan över mitt ansikte medans han/hon håller i sig. När jag kommer till kontoret och nån anonym trött jävel har spillt kaffe över hela mitt anteckningsblock. 

Människor i mataffärer som springer runt som galningar och spöar en med kundkorgen eller kör kundvagnen i hälen på folk. Folk som panikhetsar av flygplanet som om dom kanske inte skulle komma av annars.

När jag fyller 25 kanske jag ska önska mig lite anger management istället för ett presentkort på Svenskt Tenn.


SUCCÉ!


Look-alike


Robert De Niro

Jag mår illa. Vad är grejen med look-alikes? Jag tycker att det är sjukt obehagligt med folk som faktiskt sysslar med detta. Vilken vidrig grej. Ofta är dom väldigt stolta också. Lite som att dom är kända själva. Fast verkligheten är att dom ligger uppe på en trött hemsida med den värsta typen av amatörfoton.


Wikipedia säger:

"En look-alike är en person som medvetet sminkar och klär sig som en kändis för att efterlikna eller imitera denne. Look-alikes jobbar ofta inom nöjesvärlden. Det är inte ovanligt att de ägnar sig åt att efterlikna kändisen för att denne är deras idol och efterliknandet blir då ett sätt att hylla förebilden"

Ryser. Jag fattar liksom inte hur man kan ställa upp på det här?




Woody Allen





Look-alike? Gör det bara inte.

MEAT




Kött är det näst bästa jag vet efter killar. Jag älskar kött.
En bra bit kött ger mig en härlig känsla inombords. Rött kött är favoriten. Jag vill gärna ha mitt lite blodigt också.

Lamm är nog ett av mina favorit kött. Men en bra bit Oxfilé är också snudd på succéliv.
Råbiff med kapris, rå ägg-gula, fransk senap, rå lök, inlagd gurka, rödbetor & knäckebröd. Great succes.
Carpaccio på oxfilé. Mega succé.

Korv är så sjukt underskattat. Det är synd tycker jag.  Ofta när jag reser så vill jag prova på korv.  I England finns mycket bra korv. Butcher´s sausages, kolla upp det. När jag var i Hamburg i höstas köpte jag en massa korv. Här är en utav dom som jag fotade.








En liten hyllning till kött helt enkelt.
 




Sova med stil.


Inatt sov jag så här. Det är snyggt.

.

Förbjud ryggsäck för vuxna.

      


                


Jag hatar inte många saker. Men jag hatar ryggsäckar. Det är en viss typ av människa som bär ryggsäck. Och ingen känsla har dom för trånga utrymmen heller. Ryggsäcken ska prompt sitta kvar på ryggen och ge folk snytingar i ansiktet på tunnelbanan. Ryggsäcken får till och med en egen sittplats på tåget. Vidrigt. Om jag skulle bära ryggsäck skulle jag i alla fall göra det med stil. 

Det finns en speciell typ av tjej som bär ryggsäck. Hon kombinerar en liten handväska med sin ryggsäck. Det har jag aldrig förstått. Varför inte bara ha allt i ryggsäcken? Jag skiter i om det är mer praktiskt att ha mobilen och busskortet i handväskan. Man gör ett val och hon har valt ryggsäcken. Praktiska saker kan men är ofta inte sexigt. 

Hon har halvlångt råttfärgat hår, ecco skor ( som tål alla väder och samtidigt är bra för foten) kostymbyxor med bootcut, reflexer som hänger från ryggsäcken (gärna i form av ett hjärta eller färgglad dödskalle)  skickar smileys i sms, dricker bara cider och sött vitt vin på krogen och tittar på Lets Dance.



Jag hatar ryggsäckar. Eller rättare sagt jag hatar folk som bär ryggsäck som om dom ägde världen. 



Great Success.

Killar



Jag ville bara skriva en kort grej idag och det är att killar är fan det bästa som finns. Tro inte att mina inlägg om dejter och sånt betyder att jag inte älskar killar. Jag är verkligen galen i killar. KILLTOKIG!

Alla tjejer är inte det. Långt ifrån. Jag har en tjejkompis som uppskattar killar för saker som mina andra kompisar aldrig lägger märke till. Det är härligt att hon förstår mig. 


Killar ni är underbara.


Love hurts



När jag gick i lågstadiet hade vi som så många andra skolor i tradition att bjuda hela klassen på chips och glass när man fyllde år. Micke som var en riktig bråkstake spöade bland annat mig och alla andra i skolan. Hans favorit grej var att slå huvuden mot stenväggen. Ett riktigt litet charmtroll.

Den här gången var det hans födelsedag och treat för klassen, Det blev väldigt mycket över. Så jag tog tillfället i akt att fråga chans på Micke. Han blev glad och sa ja. Precis som jag hade i åtanke bjöd han mig på allt. Vi satt på berget och svullade. När alla påsar och Big Pack var tomma gjorde jag slut. Det skulle jag aldrig ha gjort....


Cedric och jag var ihop i fyra dagar. Jag visade honom i skolkatalogen för pappa och han sa att han tyckte han var ful. Det gick ju inte alls för sig om pappa inte samtyckte. Dagen efter bjuder jag Cedric på en Läkerol och säger att det är slut.

"Varför då?" frågar Cedric. Jo svarar jag "för att min pappa tycker att du är ful"


På kvällen ringde hans mamma hem till oss och skrek på pappa i en halvtimme.

Lottie



Jag har en syster. Hon heter Lottie. En rolig liten filur som började prata sent och alltid ville kramas och pussas på mig. Jag hade svårt för det när vi var små och sa att hon var lebb. Så elakt av mig.  Dåligt samvete än idag. Lottie plockade alltid upp tuggummi från gatan på dagispromenader och de sa till henne att det var hundbajs på för att hon inte skulle göra det mer varpå hon svarade "men jag tycker om hundbajs". Och när mamma gick in på ICA ville hon vänta utanför. Det kommer fram en man och frågar vart vi bor. Lottie lämnar ut adress, telefonnummer och portkod.
Great Success.



När mamma sa att hon absolut inte under några som helst omständigheter fick följa med okända människor hem. Även om de lockade med godis och leksaker. Lottie svarar : "Pannkakor då?"


Vi gick i samma skola i lågstadiet. En riktigt sjuk skola. Den heter Karlbergsskolan och var riktigt vidrig.  På skolgården gled det runt alkisar och pundare. Ett ungkarlshotell var beläget med balkonger mot skolgården. Kommer ni ihåg en färgad man som brukade dansa i Svullos musikvideos med blinkande solglasögon? Han lekte vi med.

Lärarna örfilade kidsen när vi var stökiga. På svenska lektionerna fick vi rita med bilder hur vi "mådde och kände".
Jag minns att jag ritade en bild på Lottie med blod som sprutade ut ur näsan. I helgen hade jag stått och låtsassparkat henne i luften när hon knöt skorna och råkat träffa.


Lottie är ett år yngre än mig så när hon började första dagen i Karlbergskolan hade jag redan gått där i ett år.  Jag berättade för alla i skolan att hon inte var  min riktiga syster utan adopterad. Lottie blev helt förstörd och mamma var tvungen att visa hennes födelsebevis hundra gånger för att hon skulle tro på att det inte var så.



Jag skulle dö för dig Lottie. Förlåt om jag var dum när vi var små. Älskar dig så det gör ont. Puss.


Mamma

Mamma delar med sig av  fragment från förr.

En gång var jag ute med Ylva och vi hade inga pengar och hon tjatade om att hon ville ha en öl - jag blev irriterad och sa ja men fan ta ett som står i baren då om du är så jävla törstig - Ylva gick fram till baren där det stod en del nybeställda fulla öl och andra glas - lyfte det med mest i och ropade till mig -Skall jag ta detta glaset?



Min bästa kompis som litens familj bodde i södertälje nånstans i skogen och var en riktig Hillbilly familj - bilvrak på tomten och banjo spelande ufon - hennes brorsa kom glatt utspringande från rucklet de bodde i och skrek - titta Marina - jag har färgat håret !!! När Mamma frågade vad han färgat med eftersom han luktade apa sa han glatt - med soja såklart annars går det ju inte att tvätta ur! 

/ Lena



ROBIN


Jag har gästbloggat på Robins blogg Handfat för Jättar idag. 
http://www.grapoluponape.blogspot.com/

Han kommer alltid att vara "killen som fes i duschen".




Sommar på Gotland. En kille jag dejtade ett tag kom och hälsade på mig när jag jobbade där. Vi bodde på hotell ihop och hängde på uteserveringar. Jag tyckte det var lite halv beigt att han var där men nu var det ju försent att dra sig ur.

En morgon då han dushar och jag gör mig iordning utanför så hör jag ett högt pruttljud från duschen.
Jag reagerar och tänker "men fan va  oskönt". Sekunden efter händelsen hör jag "Fiffi vad gör du där ute"  från badrummet. Hans röst låter skärrad och han försöker dölja vad han precis har gjort genom att antyda att jag stökar utanför.

Fast det var du som fes....


Det är lite synd om honom för jag vet att han vet att han alltid kommer vara "killen som fes i duschen"


Vi sågs aldrig mer.

Taxibrallan

Vad är det med killar som har en låda dumle under sängen? Det är verkligen sjukt enligt mig. Sen att ha en tavla på Kajsa Anka ovanför sängen är ju inte heller någon succé.

Jag dejtade en kille en gång som fick smeknamnet "Tältet" och "Taxibrallan".  Han visste ju inte om det såklart. Det var ingen långvarig historia för jag kunde inte släppa taxibrallorna ur tankarna. Byxor som är för stora och hålls uppe med ett skärp som dragits åt hårt. Han hade till och med gjort egna hål i skärpet för att kunna spänna hårdare. Sådär så det blir ihopvikt och skrynkligt runt midjan. Lite kostymbyxa fast ändå inte.


Man kan ju verkligen hitta fel på folk om man inte är tillräckligt intresserad.  Jag minns en fika med mina tjejpolare då vi pratade om olika typer av tält som påminnde om hans byxor i flera timmar. Schyssta tjejer. Great Success.



Tyvärr såg han inte ut såhär.
Tyvärr såg han inte ut såhär.


RSS 2.0